Follow Dashboard
The A Team - Ed Sheeran

TITLE; I Hate You! *Crush Tag
Sunday, 28 April 2013 | 03:09 | 0 comments
 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*

wheee! Two post in a week! HA HA! mesti korang pelik kan.. " Apa bestnya 2 post in a week? " kan kan? Apa tak bestnya.. Dalam kehidupan yang busy selalu mana sempat nak update blog la kan.. So.. Its a good thing la dapat post 2 entry in a week! HA HA!

Okay back to the post.. Korang ada baca tak post sebelum ni.. About Le' Crush? Haha.. *malu eden nak cite pasal crush itew ni.. K dah menyampah dah.. Sampai kita jadi itew.. erghhh menggedik jap yee..

Have you ever feel like you wanted to tell someone or the whole wide world how you feel about someone? Well I just felt like that just now.. Nak bagi tau seseorang tak boleh sebab nanti diorang fikir kita ni gedik la ini la itu la.. Even my BFF seems like they hate me.. I know a sad life :'(

Jadi kalau not someone, to the whole wide world la kan.. But macam mana kan? Tak sampai world pun tak pe la.. Followers pun jadi laa..

Izzati rasa Izzati ni dah pelik la.. Kepala dah terlebih matang.. Haha.. Asyik fikir pasal dia je.. Sampai pelajaran pun dh macam

Down we go..

Hmmm.. But susah la nak lupakan dia.. :( It's super hard.. WHY!? Tadi dia ada tanya.. " Why is it hard for you to forget about me " dia ckp dlm BM Izzati saja je tukar jadi BI xD muehehe :3 Izzati jawab " Entah la ".. tapi sebenarnya dalam kepala ni banyak sangat sampai malas nak type.. *Eh ye la tu malas.. hahaha bukan malas cuma dh pening.. I hope he read this post.. And nah.. The reason why its hard for me to forget about you..

  1. Your kindness
  2. Your sweet words
  3. You've cared about me
  4. The messages that makes me smile whenever I read it
  5. Your smile that makes me melt every time I saw it
  6. You are the first guy that made me cry except for my ex BF
  7. You made my heart beat so fast when I saw you.. Sometimes my face are red and my friends would tease me 
  8. Your face.. It's so beautiful wakaka
  9. I sometimes wish that you could be mine
  10. And I love it when we use ' You and I '
  11. You are the type of guy that I like
  12. You are the first person that I will stalk when I open Twitter..  There was this time when I wanted to open my friend's acc and suddenly I type your name..
  13. That time when we walk around the school together and had lunch together.. I wish I could just rewind that time and enjoy every second of it..
So that is mostly the reason why its hard for me to forget about you

So please understand my feelings.. I even bought you some gifts because you'll be leaving the school.. So I bought you some presents.. I lied to you and said that it wasn't for you.. But I hope you'll know that it's for you.. But I'm not sure if I have to give it to you.. because you are in love with your ex *yeah they broke up..  And I think of making a handmade plushie for you or A jar full of the reasons I like you.. But cancel that jar.. I think I want to made the plushie toy for him.. It's just.. Can I make it? Would it turn out nice? hmm.. Better try then menyesal kann? hahaha #broken english

Here's some pic of what I'm feeling :
















I wish when he read this he will be like :

 


TITLE; Pemenang Giveaway I & A
Friday, 26 April 2013 | 21:46 | 1 comments

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*


Annyeong! Sorry sebab Izzati dh lama tak update blog.. Just got busy with school, all the PBS and all the DRAMA..  So sorry :(

 So this is a post to all the Winners of the I & A Giveaway.. Izzati ada sponsor some things.. Like bracelets (my bracelets), A White teddy bear :3 (also mine), and some key-chains xD

For the winners of the bracelets.. ; -


Kan ada banyak bracelets kan.. Izzati nak korang pilih salah satu warna yang ada.. 

To : Juliana Atika 
Menangi : gelang - peserta no 80
P.S tukar alamat kan?

Akak telah memenangi gelang yang no 1 :


* Pilih salah satu sahaja 

To : Mohd Asrat 
Memenangi : gelang - peserta no 91

Telah memenangi gelang no 3 :


* Pilih salah satu sahaja

To : Mariam
Memenangi : Top Referral - peserta no (unknown) 

Telah memenangi gelang no 2 :


* Pilih salah satu sahaja

For the winner that win key Chains ; -
To : Nur Shakirah
Memenangi : 4x Key-Chains 

For the winner that win the White Teddy Bear ; -
No Information.. IM me in Facebook for the information please.. Sorry for the late update :D

Thank you for reading :3

P.S : Barang mungkin dihantar lambat sedikit because I don't have time yet.. Kalau ada free time Izzati akan cuba post barang tu.. Bawa bersabar ye xD

TITLE; It Has Come To an End!!
Sunday, 17 March 2013 | 00:20 | 2 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Ingat lagi tak Giveaway by I & A? Haaaa.. Nak cakap ni.. It has come to an END!! Sapa tak join tu rugi gila ah.. Padan muka hang.. Orang dah suruh join tak mau.. Keras kepala sangat.. *Aku cakap dengan sapa lani.. hahaha.. So pengumuman pemenang apa 24 or 25 tak ingt lol.. So keep visiting The I  or  The A byeeeeeeeeeeeeee!! Ya Allah tolang lah supa hamba mu ini menang! Amin :D

TITLE; My beloved ...
| 00:10 | 1 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*


I know gambar lansung tak berkenaan dengan tajuk.. hehe

So post ni khas untuk kawan Junior, Noor Syazana binti ... errr.. tok ingot lorhh.. kehkehkeh.. Visit her blog! <3 So dia kata dia nak pindah to BANGI!! Eleh bukan jauh mana pun, BUT jauh la jugak kan.. hehe.. I'm gonna miss her so much.. Nak je jumpa dia for the last time and hug her like she will be gone!!.. memang nak gone pun but 'Jauh di mata, Dekat di hati' Ewaahh!!~~ So this is a surat tu her :

To Syazana
Bandar Kinrara 4 or 5 tak ingat lorhh..
Puchong, Selangor

    Hye Zana.. Dah lama tak ber contact kan.. Sebab sekolah pun dah lain kan kan.. And ASL KAU KENE PINDAH!!?? Mesti kita org rindu hang nanti.. TT^TT.. Kawan aku Si Naim tu pun asyik kata " Wehh, asal dia kene pindah?!! Nanti aku akan rindu dia.. Rindu tengok muka dia huhuhu " hahaha.. and aku dengar cite yang hang suka orang lain selain budak MRSM tuhh.. Apa nii!! Tak cite kat aku pun!! Sedihh.. sedih hidup.. dah lupa aku keee?? Hahaha.. Nanti sukan tahun Seksyen 2 datang tau.. Jangan tak datang! Nanti buat la outing sebelum kau gi Bangi.. Eh jap.. Kau dh pindah ke? tak tau bila kau nak pindah ni.. ouhh jap jap.. bulan 4 kan.. haaaa... sempat la buat Farewell!! Confirm nanti sebelum kau pindah ramai peminat kau bagi surat cinta kat kau.. hahaha.. Bangga beliau.. *Tangan di bahu mata ke atas.. kehkehkeh.. Jealous aku.. ada ramai peminat best lorhh.. hehe.. ni aku dah buat surat untuk kau.. bila nak balas? kang siap berpantun kat bwh ni kang.. hhahaha lol.. But never!! Aku tak pandai berpantun lorhh.. okay la bye bye.. See you in the future or in my dreams.. :D tata.. Sayang kau :* hahaha

Truly,
Nurul Izzati a.k.a Junior Tinggi XD



TITLE; Segmen Jom Pilih Hadiah
Saturday, 16 March 2013 | 23:25 | 7 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*


Tadaaaaa.. Another Giveaway That I will be Joining!! :))))) Segmen Jom Pilih Hadiah.. Ehh japp.. Segmen and Giveaway lain ke sama? Errrrr.. Pape je laa..

Dua hadiah pilihan Junior ialah
*Drum roll.. 
Dress & Handphone Case :3
*Kalau menang handphone case tu, nak warna biru light and hati dia pink light.. kalau menang lah.. hehe :3

Sebenarnya nak 4-5 hadiah tau.. But kene pilih dua je.. huhuhu

What I wanted to win :

1. Peplum
2. Dress
3. Handphone case 

Ehh 3 je lahh.. kehkehkeh.. :3

















 Le' Hadiah


What I wish I could win XD



Le' Dress XD


 Le' Handphone case XD



TITLE; Senior ku ! ~
| 06:32 | 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*


     Hey! Nak cite sikit.. Nak dengar tak? hehe

So semalam ( 15.03.2013 ) was my very special day.. A date with my crush.. Sebenarnya just jalan jalan pusing sekolah je.. kahkahakha.. Okay dia dah berpunya so, tak nak rampas or what.. But.. I like him before dia dah berpunya.. Dia cepat ada awek tu sebenarnya sebab dia getback together dengan EX dia tuh.. So, I was kinda MAD! I'm the one who's always with him.. Who is there for him.. Who was like his shoulder to cry on.. Merepek dah aku ni.. Well dia tau yg I like him..

Nak buat macam mana kan.. dah takdak rezeki dikatakan.. And I like him like gila gila tau.. Sampai mak rampas fon menangis because tak boleh ber-Whatsapp ngan dia.. teruk kan.. Well he is the one who make my nickname : Junior Tinggi :) and I call him Senior Tinggi.. He said I'm taller than him but sebenarnya dia lagi tinggi.. Semalam jalan dengan terpaksa pandang atas habis sakit leher.. hahaha..Okay he's form 2.. Born on January.. Same month as me but different year.. Coincidence? Just same like my EX.. January..

Haaaaa.. Ni satu bende yang paling sedih,, *la sangat.. Tadi masa ber-Whatsapp dengan dia, tiba tiba ckp pasal Korea ni.. Dia tanya "Awak betul betul minat Korea ke?" and i was like " Of course.. Drama Korea adalah satu satunya drama yang boleh buat saya nangis.." kehkehkeh.. And he was suddenly "Alololo Junior.. Senior tahu Senior tipu awak.. I'm sorry GIRL" haaa amik kau aku Caps Lock GIRL dia tu.. Yang peliknya dia tiba tiba cakap dia tipu.. haa pelikkan.. lansung takdak kaitan.. and Junior ni sebenarnya slow sikit,, hehe so i replied " Tipu? " and then This made me CRY.. Yes I CRY!! well I fell for him hard!!.. " Yesterday was our first date.. Memang dh lama nak date awak..  Jadi semalam dah date.. Tipu? Tipu awak.. Senior dah buat awak berharap sangat.." and I CRY!! Just with that sentence!! Urgghh Why did I cry for a dude!!

And after that I reply with just short sentences like "ouh", "okay", "..." "errrr.."  he was like cheering me up.. And I'm a "tweeterer" so of course I post that I was crying!! Duhhhh.. XD And he was like " Dah la jangan nangis lagi.. Saya tak tahu boleh buat awak camtu.. I didn't mean to make you cry.. Dah stop crying.. Awak? Okey saya janji takkan buat awak nangis lagi? alololololo dah la tu junior" at that time I was melting.. and I was MAD!! Like 'Why are you playing with my feelings? Just stop with you sweet words.. You making me suffer.. JUST STOP!!' 'How could you not know you can make a girl cry by hurting her feeling when she is deeply in love with you?!! A girl's heart are fragile.. Hold it like you are holding 10 freaking glasses!!' So I was mad and my tears can't stop falling until.. Until my mom came home.. tadahhh.. stop!.. LOL.. 

And there was this time.. He said he liked me once.. Masa bulan February.. He said that I melt his Heart.. and I was like OMG!! huh.. I was so dumb..!! I hate him.. But I really can't.. And tell you what, he and his EX/GF has already broke up like 2 times and get back again! I was MAD!! But I can't get that mad cause she is my friend.. But a senior.. Form 2.. lalalala..

Right now I can't make choices.. whether to like him or not.. Urghh.. My beloved friends please help me!! I'm so hurt right now.. but happy because he is still there for me.. We are like best friends now.. K Friendzone!! Hahaha lol :* Help?

TITLE; Worniojowo Giveaway by Wanynaziar
Wednesday, 20 February 2013 | 16:11 | 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*


Annyeong!! Hari ni Izzati nak join satu GA.. dah lama dah Izzati tak join GA kan? Cuba tengok kat sidebar tu ada 2 GA je so hari ni Izzati nak tambah laa GA yg Izzati nak join supaya boleh la menang jugak kan?.. Hadiah dia memang GEMPAK ah.. Rugi korang tak join ada 60++ hadiah tau.. Cepat la join apa lagi tunggu tu.. CEPAT!! sebab GA ni tutup apa bila cukup 70 peserta *GENAP 70 on the spot.. haa.. kan dah speaking tuh.. Cepat laa~~!! Sekarang ni ada about 64 peserta so cepat tinggal 6 minus 1 sebab Izzati nak join!! :P sapa suruh lambat.. padan muka ada 5 tempat je tinggal.. Ballii!! (it's a Korean word for HURRY!!) Cehh berkorean lak.. hahaha.. Cepat join!! hadiah perhh.. rugi tak join!! <3 harap menang la satu hadiah kan? mehehehe.. :3 

" Ya Allah tolong la supaya hamba Mu ini dapat menang salah satu hadiah dari Giveaway ini.. Amin Ya Rabbal Alamin "

My friends:

TITLE; First ever Giveaway by I & A
| 00:00 | 11 comments

     Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*


Jom join GA oleh kawan Izzati ni.. :) Hadiah dia belambak gila!!.. Cantik cantik belaka.. nk tau hadiah dia tkn la banner tu.. :) ada 20 cmtu hadiah.. Sponsor pun boleh join tau.. Best tau.. :) I tu maksud Insyirah and A tu maksud Afiqah.. Kawan Izzati yang bernama Afiqah and Insyirah yang buat GA ni.. Join la hadiah dia teramat bnyk and menari.. Izzati ada la sponsor 3,4 barang.. best gila.. JOM JOIN SKRG.. CPT!! tekan jangan tak tekan.. :) JOM!! 

JOIN pada tarikh yg paling indah hari ni.. iaitu 13.01.2013 / 13.1.13 lol.. Hari ni Hari Jadi Izzati... <3 yayayayayaya!! Happy Birthday to ME!! <3 lol.. :)LOL bye.. :)

Taggie:




TITLE; Tips for entering a Gveaway
Sunday, 17 February 2013 | 01:09 | 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*

Annyeong guys!! Dah lama la jugak Izzati tak update blog ni.. Kesian.. Menunggu ke? Tak tunggu kan? hehe.. So kali ni Izzati nak buat Tips or Tutorial for Giveaway! yay!!..

So sekarang ni kan GA popular yang teramat popular.. haa.. ramai yang join tapi tak menang kn.. so first Izzati nk buat tips untuk menang!! Yay!!.. mesti happy ni kan.. lol.. tak happy eh? salah Izzati la kot.. 

So the first tip is.. Drum roll please.. dum dum dum.. 

1. Top Referral.. 
So let's start..
    Kebanyakkan orang tau apa itu Top Referral kan? Tau kan.. So ni tips macam mana nak dapat Top Referral.. Selalunya hadiah Top Referral adalah yang paling awesome kan.. so mesti korang nak menang kan.. So kalau nak menang korang kena la promote GA tu.. bukan bagi link post (owner of the GA) punya blog tapi kene bagi link post blog GA yang korang nak join tu.. faham tak? LOL.. ok cmni ye.. 


contoh ni link post (owner GA tu)

Kalau nk amik link post GA blog kita macam ni ye.. 

1. buat post tentang GA tu 
2. pegi kat Permalink kat sidebar post tu.. Tak tau kat mana ok


Tadaa..


Ni PERMALINK.. so tekan yu and nanti keluar link


Copy.. then you're done :D

So korang just copy link tu and promote kat Facebook, Twitter, Instagram semua lah.. So nanti diorg tekan link tu masuk blog korang baru diorang tekan banner yang ada dalam blog korang tu.. So kalau ramai yang tekan insyaallah korang boleh menang.. 

So siap la Tips kali ni yay!! Hope tips ni berguna :) Smile Always :D

TITLE; INTERNATIONAL BIRTHDAY GIVEAWAY! by SEE IT, LOVE IT, SWATCH IT
Saturday, 2 February 2013 | 21:04 | 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*

* Wanna Join? Click the banner!! <3

Annyeong!! Today I wanted to join a Giveaway.. An INTERNATIONAL BIRTHDAY GIVEAWAY by See It, Love It, Swatch It.. Join!! Lot's of great prizes!! Hurry.. GA closed on the 5th February 2 days left.. Hurry!! <3

The Prizes :





CLICK HERE TO JOIN ---> INTERNATIONAL BIRTHDAY GIVEAWAY!


Old things