Follow Dashboard
The A Team - Ed Sheeran

TITLE; Tips for entering a Gveaway
Sunday, 17 February 2013 | 01:09 | 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Annyeonghasaeyo!! na neen Nurul Izzati mida.. Annyeonghasaeyo!! *bow*

Annyeong guys!! Dah lama la jugak Izzati tak update blog ni.. Kesian.. Menunggu ke? Tak tunggu kan? hehe.. So kali ni Izzati nak buat Tips or Tutorial for Giveaway! yay!!..

So sekarang ni kan GA popular yang teramat popular.. haa.. ramai yang join tapi tak menang kn.. so first Izzati nk buat tips untuk menang!! Yay!!.. mesti happy ni kan.. lol.. tak happy eh? salah Izzati la kot.. 

So the first tip is.. Drum roll please.. dum dum dum.. 

1. Top Referral.. 
So let's start..
    Kebanyakkan orang tau apa itu Top Referral kan? Tau kan.. So ni tips macam mana nak dapat Top Referral.. Selalunya hadiah Top Referral adalah yang paling awesome kan.. so mesti korang nak menang kan.. So kalau nak menang korang kena la promote GA tu.. bukan bagi link post (owner of the GA) punya blog tapi kene bagi link post blog GA yang korang nak join tu.. faham tak? LOL.. ok cmni ye.. 


contoh ni link post (owner GA tu)

Kalau nk amik link post GA blog kita macam ni ye.. 

1. buat post tentang GA tu 
2. pegi kat Permalink kat sidebar post tu.. Tak tau kat mana ok


Tadaa..


Ni PERMALINK.. so tekan yu and nanti keluar link


Copy.. then you're done :D

So korang just copy link tu and promote kat Facebook, Twitter, Instagram semua lah.. So nanti diorg tekan link tu masuk blog korang baru diorang tekan banner yang ada dalam blog korang tu.. So kalau ramai yang tekan insyaallah korang boleh menang.. 

So siap la Tips kali ni yay!! Hope tips ni berguna :) Smile Always :D


Old things | New things